czwartek, 24 marca 2011

Kawa czy herbata? O gastronomii pod chmurką

Pisałem już o wielkich remontach kanalizacyjnych, które nasi dzielni aquanetowcy robią na koszt firmy budowlanej, która płynnym betonem zapaskudziła sporą część sieci na Starym Mieście
Dobrych kilka tygodni kopali, przetykali, wymieniali rury na zachodniej pierzei Rynku, teraz zabrali się za pierzeję północną. A rozmach jeszcze większy.

Okazało się przy okazji, że można pogodzić pożyteczne (konieczność zapewnienia odpowiednich warunków socjalnych dla robotników na budowie) z przyjemnym (oryginalna, a przede wszystkim - gwarantująca minimalny spadek temperatury serwowanych napojów, metoda przygotowywania kawy/herbaty NA MIEJSCU).

Poznań KNOW HOW.




1 komentarz:

  1. Hmm, ciekawe. Poznań nie przestanie mnie zadziwiać.

    OdpowiedzUsuń